0900 9550 (25 ct/min) Zon 10:00 - 18:00

Bescherming persoonsgegevens

Bescherming persoonsgegevens

Je bent op zoek naar dat ene weekendje weg waar je zo lang naar hebt uitgekeken. En dan ga je dat weekendje weg ook boeken en dan vragen wij je persoonlijke gegevens. Dan wil je natuurlijk weten wat er met die gegevens gaat gebeuren. In dit privacybeleid leggen wij je uit welke gegevens we verzamelen en wat we met deze gegevens doen.

De website HotelSpecials.nl is eigendom van en wordt aangeboden en beheerd door Hotel Booker B.V. (dat noemen wij hierna: Hotel Booker, wij, ons of onze). Wij respecteren en beschermen de privacy van jou als gebruiker van onze website www.HotelSpecials.nl.

Welke persoonsgegevens verzamelen jullie van mij?

Wanneer je gebruik maakt van onze website, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van jou verzamelen:

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer;
  • Betaalmethode (wanneer je een boeking bij ons maakt);
  • Je e-mailadres en persoonlijke voorkeuren wanneer je deze toevoegt aan je nieuwsbriefprofiel;
  • IP-adres;
  • Browsersoftware en besturingssysteem;
  • De tijd en datum waarop de website wordt bezocht door middel van cookies. Wil je meer weten over cookies, dan kun je onze cookie statement lezen;
  • Overige persoonsgegevens die je per e-mail of via het contactformulier aan ons verstrekt.

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van hun ouders of een voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via privacy@hotelspecials.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Waarom verzamelen jullie mijn persoonsgegevens?

Zoals je hebt gelezen verzamelen wij verschillende persoonsgevens. Nu wil je natuurlijk ook weten waarom we dit doen? Er zijn een aantal redenen die we graag toelichten.

Misschien wel de allerbelangrijkste. We verzamelen jouw persoonsgegevens om de reservering van jouw weekendje weg te verwerken. En als je een reservering hebt gemaakt, willen we jou natuurlijk een bevestiging kunnen sturen maar ook informatie kunnen toesturen over jouw verblijf. Last but not least willen we weten hoe jouw verblijf is geweest en kunnen we jouw gegevens gebruiken voor hotelbeoordelingen.

Wanneer je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief willen we jou graag informeren over onze diensten en producten. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kun je je altijd gemakkelijk uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op “afmelden” te klikken.

Om jou de beste deals en leukste inspiratie te sturen, willen wij graag weten wat het gedrag is van onze doelgroep. Daarom kunnen we jouw gegevens ook gebruiken voor marktonderzoek om gebruikersgedrag statisch te analyseren. Dit kan bijvoorbeeld door de gegevens te analyseren die wij hebben verkregen door jouw bezoek aan onze website.

In het kader van kwaliteitsbewaking kunnen wij telefoongesprekken opnemen die met onze service desk medewerkers worden gevoerd. Dit ook in verband met klachten en geschillen en het uitvoeren van audits. Wij zullen je altijd vooraf informeren indien wij een telefoongesprek opnemen;

Als laatste zijn er ook wettelijke verplichtingen waar wij aan moeten voldoen. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat wij een bestaand bedrijf zijn en echte reserveringen maken voor klanten zoals jij.

Met wie delen jullie mijn persoonsgegevens?

Wij delen jouw persoonsgegevens alleen met derden wanneer we daar een goede reden voor hebben. In overeenstemming met onze wettelijke verlichting volgens de “Algemene Verordening Gegevensbescherming” werken wij alleen samen met partijen die voldoen aan de gestelde eisen in de vorm van een bewerkersovereenkomst.

  • Delen met hotels
    Om jouw reservering op een juiste manier te verwerken zijn wij genoodzaakt jouw persoonsgegevens door te sturen aan het hotel waarvoor de reservering is gemaakt.

  • Delen met software bedrijven
    Naast het expliciet delen van jouw reserveringsgegevens met het geboekte hotel maken wij ook gebruik van software oplossingen welke hun data opslag buiten ons kantoor netwerk belegd hebben. Denk hierbij aan cloud services zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure.

  • Delen met anderen (geen hotels)
    Verder kunnen wij jouw persoonsgegevens aan derden verstrekken om te voldoen aan wet- en regelgeving of in het kader van juridische procedures, een gerechtelijk bevel of ander dwangbevel.

Hoe lang bewaren jullie mijn persoonsgegevens?

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens verzameld worden. De volgende termijnen hanteren wij met betrekking tot verschillende categorieën.

  • Persoonsgegevens bij het maken van een reservering
    Deze gegevens bewaren bij 6 maanden na jouw verblijf of 6 maanden nadat je de reservering hebt geannuleerd. Deze informatie bewaren wij om in te kunnen gaan op eventuele vragen, klachten of geschillen.
  • Jouw gegevens als je je inschrijft voor de nieuwsbrief
    Deze gegevens bewaren wij onbeperkt. Waarom? Je kunt je op elk moment uitschrijven van de nieuwsbrief. Dit kun je gemakkelijk doen door onderaan de nieuwsbrief op “afmelden” te klikken.
  • Persoonlijke gegevens die je invult bij het contactformulier
    Deze gegevens bewaren wij 6 maanden na ontvangst.

Voor onze cookies verwijzen wij je door naar ons cookie statement

Hoe beveiligen jullie mijn gegevens?

De bescherming van jouw persoonsgegevens nemen wij uiterst serieus. Bij misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging nemen wij maatregelen.

Goed om te weten: Hotel Booker B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Hotel Booker B.V.) tussen zit.

Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzignen zijn van misbruik, neem dan direct contact op met ons via privacy@hotelspecials.nl.

Hoe kan ik mijn gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Je hebt altijd het recht om je persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Hotel Booker B.V. en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Kortom: je kunt bij ons een verzoek indienen om de persoonsgegevens die wij van je hebben in te zien, te corrigeren, te verwijderen of over te dragen. Of je kunt de toestemming om gegevens te gebruiken intrekken.

  • Hoe controleren wij dat jij het bent?
    Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van jouw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, paspoortnummer, Burgerservicenummer (BSN) en MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort zwart.
  • Wanneer kan ik een antwoord verwachten?
    We reageren binnen vier weken op jouw verzoek.
  • Ben je het niet eens met de verwerking van je gegevens?
    Dan kun je altijd een klacht indien bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Adres
Hotel Booker B.V.
Kennemerplein 16
2011 MJ Haarlem

Contact opnemen met HotelSpecials kan via het contactformulier, telefonisch of via WhatsApp. Bekijk de contactpagina voor jouw favoriete contactmogelijkheid.

Heb je vragen over de gegevensbescherming, dan kun je contact opnemen met onze fucntionaris gegevensbescherming. Dhr A.K. Nicolai is de functionaris gegevensbescherming van Hotel Booker B.V., te bereiken via a.nicolai@hotelspecials.nl.

Wij behouden ons het recht voor deze privacy statement aan te passen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd.

Laatst gewijzigd 24 Mei 2018