Deel dit hotel

Service & Contact

Ontdek het Zwarte Woud - Bergwandelingen en mountainbiketochten

Zwarte Woud, Duitsland
Ontdek het Zwarte Woud - Bergwandelingen en mountainbiketochten

Het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland is het perfecte gebied om heerlijk te gaan wandelen. Beklim de Westweg, de Mittelweg en de Ostweg in het middelgebergte, terwijl je uitkijkt over een mooie groene omgeving. Daarnaast beschikt het Zwarte Woud over uitgestrekte meren. Het Zwarte Woud is over de hele wereld bekend door de sprookjes van de gebroeders Grimm.

Ontdek Zwarte Woud

Het prachtige Zwarte Woud is een veelzijdige streek met wijngaarden, riviervalleien, uitgestrekte bossen en heerlijke regionale gerechten. Geniet tijdens een week, midweek of weekend van een heerlijke tijd in het Zwarte Woud en ontdek het gevarieerde landschap. Het Zwarte Woud is uitermate geschikt voor mooie bergwandelingen en actieve mountainbiketochten. Ontdek tijdens een weekje weg ook van de pittoreske dorpjes in de streek en breng een bezoek aan de cultuurrijke stad Freiburg im Breisgau. ’s Winters kun je in het Zwarte Woud ook terecht voor een heerlijke wintersportvakantie.

Activiteiten in het Zwarte Woud
Het Zwarte Woud staat bekend om “Das Deutsche Uhrenmuseum” in Furtwangen, waar je de vele koekoeksklokken en de traditionele kledij kan bewonderen. Tijdens een midweek in het Zwarte Woud zijn er ook genoeg leuke steden te bezoeken! In de stad Freiburg im Breisgau is het tijdens een last minute Zwarte Woud genieten van de vele culturele bezienswaardigheden, zoals de hoofdkerk Freiburger Münster en de smalle gootjes genaamd Bächle in het oude centrum. Mocht je tijdens je een hotel arrangement in het Zwarte Woud langs Freudenstadt komen, dan moet je daar zeker even een kijkje nemen bij de markt. Dit is de grootste van Duitsland is! Ga je liever shoppen? Dan kan je tijdens een weekendje Zwarte Woud in het noorden van de regio even langs het plaatsje Karlsruhe, waar veel winkels te vinden zijn. Bezoek ook eens de stad Pforheim en shop in de grote warenhuizen en speciaalzaken.

Leuke tips
Het Zwarte Woud is rijk aan wandel- en fietsroutes. Trek erop uit voor een mooie mountainbiketocht of ga Nordic walken. Ontdek onderweg de prachtige bossen, klaterende beekjes en uitgestrekte meren. In het kuuroord Baden-Baden kun je tijdens een hotel aanbieding in het Zwarte Woud heerlijk tot rust komen. Ontspan in de thermale baden, die te midden van de bergen liggen. Neem ook eens de kabelbaan naar de toppen van de bergen en geniet van het adembenemende uitzicht. Proef tijdens je bezoek aan het Zwarte Woud de specialiteiten van deze streek, zoals heerlijke wijnen en de Schwarzwalder ham. De ham wordt gerookt boven het hout uit het Zwarte Woud. Proef ook eens de bekende Schwarzwälder Kirschtorte en de zelfgemaakt kersenschnaps uit de regio. Ook ’s winters is het goed toeven tijdens een weekje in het Zwarte Woud. Maak een skitocht en beleef gezellige winterpret.