Deel dit hotel

Service & Contact

Ontdek Utrecht - Gezelligheid & historie

Utrecht, Utrecht, Nederland

Bekijk op kaart

Ontdek Utrecht - Gezelligheid & historie

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland met een goed bewaard gebleven historisch centrum. Kenmerkend voor deze stad is de Domtoren, vandaar dat Utrecht ook wel bekend staat als Domstad. Daarnaast beleef je tijdens een weekje of weekendje in Utrecht urenlang winkelplezier, ontdek je een bruisend uitgaansleven en maak je dankzij de centrale ligging gemakkelijk uitstapjes in de omgeving.

Ontdek Utrecht

Cultuur
Met het brede culturele aanbod van Utrecht vermaken cultuurliefhebbers zich uitstekend. De Utrechtse werven, ondergrondse gewelfde gangen, spelen een belangrijke rol in de stadscultuur. Deze werven vormen een rijksmonument en zijn uniek in Europa.

Winkelen
De sfeervolle binnenstad met oude gebouwen en pittoreske straatjes vormen een prachtig decor om een dagje te winkelen. Bezoek tijdens een hotelarrangement Utrecht de leuke winkeltjes aan de Ganzenmarkt of neem een kijkje bij de speciaalzaken in de Korte Jansstraat en de Domstraat. In winkelcentrum Hoog Catharijne vind je tevens vele winkels, van de bekende winkelketens tot leuke speciaalzaakjes.

Eten en drinken
Rondom de Dom en langs de Oudegracht vind je tal van gezellige eet- en drinkgelegenheden. Biologisch, Grieks, Aziatisch of Afrikaans, er is voor ieder wat wils! Geniet tijdens een last minute bij het Belgische biercafé Olivier van een lekker koud biertje en een bourgondische hap.

HotelSpecials.nl tip!
Maak tijdens je verblijf in Utrecht ook een rondvaart door de Utrechtse grachten. Hiermee krijg je weer een hele andere kijk op de stad. Je vaart onder bruggen door, langs authentieke grachtenpanden en je ontdekt de mooie bezienswaardigheden van deze stad.