Deel dit hotel

Service & Contact

Ontdek het Thüringer Wald - Fietsen en wandelen

Thüringer Wald, Duitsland
Ontdek het Thüringer Wald - Fietsen en wandelen

Natuurliefhebbers halen tijdens een vakantie in het Thüringer Wald hun hart op. Dit natuurrijke gebied in Duitsland biedt je tal van mogelijkheden voor een heerlijk weekje weg. Ontdek al wandelend of fietsend het beboste middelgebergte en geniet onderweg van het prachtige uitzicht over de streek. Een van de bekendste wandelroutes is de Rennsteig. Volg tijdens een weekend in het Thüringer Wald deze route die een aantal toppen van het Thüringer Wald met elkaar verbindt.

Ontdek Thüringer Wald

Het Thüringer Wald is een bebost middelgebergte en zit vol leuke bezienswaardigheden en beschikt over maar liefst vier plaatsen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Geniet tijdens een weekje, midweek of weekend Thüringer Wald van de eindeloze wandelpaden door de prachtige natuurrijke omgeving dat ook wel ”Het Groene Hart van Duitsland” wordt genoemd.

Acitiviteiten in Thüringer Wald
Geniet tijdens een last minute Thüringer Wald ook van de drie prachtige rivieren die door het gebied lopen met een ruim assortiment aan watersportactiviteiten. Ook het Zuiden van deze regio mag niet worden overgeslagen! Hier liggen een paar hele leuke steden die een bezoekje waard zijn, zoals de stad Eisenach met vele monumenten zoals kasteel Wartburg met een rijke geschiedenis. Daarnaast zijn ook Gotha, Weimar, Jenna en Gera een bezoekje waard tijdens een hotel arrangement in het Thüringer Wald.

Leuke tips
Of je nu graag een wandel-, fiets-, watersport- of wintersportvakantie wilt, een week aan het Thüringer Wald biedt voor ieder wat wils! Daarbij biedt het Thüringer Wald je ook tal van mogelijkheden om een dagje cultuur te snuiven. Bezoek bijvoorbeeld de klassieke stad Weimar en bewonder hier de historische binnenstad. Het centrum van Weimar staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus zeker de moeite waard. Ook een uitstapje naar Erfurt is tijdens weekend aan het Thüringer Wald aan te raden. Bezichtig hier de romaans-gotische Dom, de citadel en het marktplein. ’s Winters kun je in het Thüringer Wald tevens heerlijk wintersporten.