Deel dit hotel

Service & Contact

Ontdek de Elzas - Natuurrijke wijnstreek

Elzas, Frankrijk
Ontdek de Elzas - Natuurrijke wijnstreek

De Franse regio de Elzas staat bekend om haar uitstekende wijnen en prachtige natuur. Ontdek deze veelzijdige regio tijdens een heerlijk hotelarrangement in de Elzas. De Elzas heeft een mooie ligging aan de Rijn en bestaat uit een landschap van heuvels en laagvlakten. Tijdens een vakantie in de Elzas zijn tal van uitstapjes mogelijk voor jong en oud. Leer meer over de wijnen tijdens een proeverij, struin door het centrum van de stad Straatsburg of ga een dagje naar Duitsland.

Ontdek Elzas

Cultuur- en natuurliefhebbers kunnen volop genieten tijdens een week, midweek of weekend in de Elzas. Deze regio die in het noordoosten van Frankrijk ligt heeft zowel cultuur als prachtige natuur te bieden. Ga tijdens een hotel aanbieding in de Elzas langs de twee natuurparken en ontdek de verscheidenheid van de flora en fauna van de regio. Maak een korte of lange wandeling of fietstocht door de natuur en langs dorpjes en wijnvelden.

Activiteiten in de Elzas
In deze regio zijn veel musea en kastelen te bezichtigen waarbij het bekendste kasteel van Haut Koenigsbourg zeker een bezoekje waard is tijdens een last minute naar de Elzas. Ook als actieliefhebber kan je je hart hier ophalen! Er zijn meerdere activiteitenparken waar je kunt klimmen, afdalen, mountainbiken en nog veel meer. Er zijn hier ook veel activiteiten op het water mogelijk, zoals kanoën, kajakken, zwemmen en raften. Breng tijdens een vakantie in de Elzas ook een bezoekje aan de hoofdstad van de regio Straatsburg. Beklim hier de bekende Kathedraal Notre-Dame en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Ook La Petite France is een bezoekje waard tijdens een hotel arrangement in de Elzas. Dit is het best bewaarde gedeelte van de oude stad met leuke winkeltjes en restaurantjes.

Leuke tips
Culinaire genieters zijn met een weekje in de Elzas aan het juiste adres. Naast de uitstekende wijnen uit de streek kun je hier ook heerlijke specialiteiten uit de Elzasser keuken proeven. Probeer eens een stukje Munsterkaas of maak kennis met Bäckeoffe; 3 soorten vlees gemarineerd in witte Elzasser wijn. De natuur van de Elzas staat tijdens een hotel aanbieding garant voor het maken van fiets- en wandeltochten. Neem met mooi weer een goed gevulde picknickmand mee en zoek een leuk plekje langs de Rijn voor een heerlijke picknick. Bezoek je liever een wat grotere stad? Ga dan een dagje naar Straatsburg. Hier vind je tal van bezienswaardigheden, musea en leuke winkels.