Deel dit hotel

Service & Contact

Ontdek Leuven - De bierhoofdstad van België

Leuven, Brabant, België

Bekijk op kaart

Ontdek Leuven - De bierhoofdstad van België

Leuven is de eeuwenoude universiteitsstad van België. Tijdens een hotelarrangement kun je hier genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Maak een wandeling door het bruisende centrum en kom langs het stadhuis, de Oude Markt of ga lekker winkelen.

Ontdek Leuven

Cultuur
Leuven heeft een rijk verleden en dat is nog steeds terug te vinden in het stadsbeeld. Eeuwenoude gebouwen kleuren de stad en Leuven is een echte studentenstad. Hier kun je je prima vermaken met de vele bezienswaardigheden rondom de Oude Markt en de Grote Markt. Zeker een aanrader tijdens een last minute Leuven is een bezoek aan het stadhuis van Leuven.

Winkelen
Leuven is een prima stad voor een heerlijk dagje winkelen tijdens een weekje weg. Er zijn verschillende winkelstraten waar shopliefhebbers hun hart ophalen een ruim aanbod van bekende winkelketens en kleine boetiekjes. Voornamelijk de Diestraat is een aanrader. Hier vind je onder andere kleding, speelgoed en parfum.

Eten en drinken
Of je nu zin hebt in een romantisch diner, een klein hapje of een lekker drankje, in Leuven vind je talloze leuke eetgelegenheden. Neem ook eens een kijkje in de culinaire hoofdstraat van Leuven, de Muntstraat. Daarnaast heeft Leuven diverse specialiteiten die je geproefd moet hebben tijdens een weekendje Leuven, zoals het Domusbier.

HotelSpecials.nl tip!
Leuven heeft een Groot en een Klein Begijnhof. Het Groot Begijnhof werd in 2000 erkend als werelderfgoed van UNESCO. Het lijkt wel een klein dorpje in een stad. Straatjes, pleintjes, parken, tuinen en tientallen huizen bepalen het beeld van het Groot Begijnhof waar je gratis een bezoek aan kunt brengen.