Deel dit hotel

Service & Contact

Ontdek Groningen - Gezellige studentenstad

Groningen, Groningen, Nederland

Bekijk op kaart

Ontdek Groningen - Gezellige studentenstad

Groningen is een van de gezelligste en mooiste steden van het noorden en zeker het ontdekken waard. Wandel tijdens een last minute Groningen door het historische stadscentrum en geniet ‘s zomers op een terrasje op de Grote Markt. Beklim tijdens een weekendje eens de Martinitoren voor een prachtig uitzicht over de stad.

Ontdek Groningen

Cultuur
In Groningen kun je naar hartenlust cultuur snuiven. Bezichtig moderne kunst in het Groninger Museum of ontdek de geschiedenis van de Noord- Nederlandse scheepsbouw in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Maak ook eens een rondvaart en bekijk de gezellige straten en historische pakhuizen vanaf het water.

Winkelen
Shopliefhebbers zijn in Groningen aan het juiste adres. De Herestraat is dé winkelstraat van de stad en loopt van de zuidkant van de Grote Markt naar de Diepenring. Ben je op zoek naar iets exclusiefs? Neem dan een kijkje in de Zwanestraat met luxe boetieks. Op vrijdagen vind je op de Grote Markt de weekmarkt met gevarieerde producten, zoals kleding, groente, fruit, bloemen en brood.

Eten en drinken
Van exotisch en studentenhap tot sterrenrestaurant, Groningen biedt voor ieder wat wils. Vooral eetcafés zijn in het centrum goed vertegenwoordigd. Houdt je meer van de internationale keuken, ook dan kun je terecht in de veelzijdige stad. Geniet tijdens een hotelarrangement bijvoorbeeld van Spaanse tapas of de Griekse keuken.

HotelSpecials.nl tip!
Ontdek de historische stad Groningen eens per fiets! Onder leiding van een gids worden er verschillende tours door de stad georganiseerd. Kies tijdens een weekje Groningen bijvoorbeeld voor de Stadsrondleiding of de tour kunstexcursies.