Deel dit hotel

Service & Contact

Citytrip is ''hot'' deze zomer

Haarlem, 4 juli 2014 – De citytrip is populair deze zomer. Niet alleen jonge stellen verkennen graag een grote stad deze zomermaanden, maar ook gepensioneerde partners kiezen steeds vaker een citytrip als kort weg vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van HotelSpecials naar de interesses van verschillende doelgroepen op het gebied van korte vakanties in de zomer. In  het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen vier doelgroepen: gezinnen met kinderen, gepensioneerde stellen, stellen boven de 35 jaar en stellen onder de 35 jaar.

Bij het boeken van citytrip kiezen jonge stellen voornamelijk voor een stad waar goed gewinkeld kan worden. Antwerpen is de populairste bestemming deze zomer. Vorig jaar stond Den Haag nog op nummer 1. Opvallend is dat Rotterdam deze zomer ook tot de favoriete stedentrips behoort terwijl deze stad vorig jaar niet in de top 5 voor kwam.

Bij gepensioneerde stellen staat een stedentrip naar Berlijn op nummer 1 deze zomer. Dat is verrassend omdat vorig jaar nog het kuuroord Bad Salzuflen de populairste bestemming was. Ook fiets- en wandelvakanties zijn in trek bij deze doelgroep. Vooral Leusden, gelegen nabij de Utrechtse Heuvelrug en Wageningen zijn favoriet.

Gezinnen met kinderen zoeken zoals verwacht vaker een accommodatie met activiteiten in de omgeving zoals attracties en het strand. Leiden staat bovenaan de lijst van populaire bestemmingen bij deze doelgroep terwijl de stad vorig jaar nog op de 6e plaats stond. Opkomend deze zomer is ook de stad Oberhausen dat nabij Movie Park Germany ligt.

Stellen boven de 35 jaar boeken liever een rustige omgeving als ze een paar dagen weg gaan. Zij kiezen voornamelijk bestemmingen  dicht bij de natuur zoals Valkenburg, Wageningen en Scheveningen.

Niet alleen de bestemmingen maar ook de voorkeur voor een hotel zijn verschillend per doelgroep. Stellen onder de 35 jaar hechten veel waarde aan een lage prijs en zij overnachten graag in een design hotel, terwijl gepensioneerde stellen vaker kiezen voor een hotel met restaurant en gratis parkeerplaats. Stellen met kinderen en stellen boven de 35 jaar zijn geïnteresseerd in de faciliteiten van het hotel. Zo is een zwembad vaak voor hen een vereiste bij het boeken van een hotelovernachting.